New Look !
Thursday, May 31, 2012 • 9:07 PM • 0 comments



Fewit, pink gitu ! Kau ade ? Hahaha, tak tukar template pon, tukar background, header, lagu and edit sikit-sikit jer. Masih takde yang berkenan dihati buat masa ni, babtu lah tak tukar template agi. Sebenarnye, aku pun bosan gak nengok template nih. Kalau ade yang best bagitau saye yer. Sharing is caring kan ? kan ? kan ? Janganlah kedekut sangat. 


Okay, aku tukar background sebab background aku yang lepas agak mengerikan. Haha ! Aku dapat dari Cik Wanny. Boleh pilih kat situ, aku kasi direct link pergi die punya Freebies tuh. Rugi kalu tak tengok. Tapi kalau dah amik tu, paham-paham lah nak creditkan kat owner okay. Jangan reti amik jer. Aku dah creditkan untuk die. Kalau dulu gelap semacam jer blog aku, sekarang tak lagi ; Pink Kaler ! Uwww~ Not really my favourite lah. Tapi, yang ni je yang berkenan dimata. Oke ape. Kalau sakitkan mata korang nengok, BOLEH BLAH ! kahkahkah ! Gurau je, kalau sakitkan mata korang, pergi klinik ye. Mane tau korang betul-2 sakit mata atas sebab-2 lain. Hehe. Mana ade orang sakit mata sebab tengok blog (ke, memang ade ?). Harap-harap takde lah ye. And, ce tengok yang dok tukar-tukar warna kat atas tu, cantik kan ? Jawi agi tu. hehehe. Aku dapat dari Nabila ha. Korang boleh pilih kat situ, banyak agi yang comel-comel and cantik-cantik macam owner die. Teehee. Tak bodek, serious neh.  Part header tu, buat sendiri. Tapi gambar-2 kartun tu, aku tak buat. Tengah sibuk dok carik gambar transparent, aku tak ingat pulak blog owner. Tu lah, tak leh nak creditkan. Aku belum reti agi nak wat sendiri. Aku just reti transparent kan text. G pon, aku pakai Adobe Photoshop CS je yang aku download dari Wan Hazel kat SINI. Ha, pilih lah korang sendiri nak download yang mana satu. Pasni aku nak download Adobe Photoshop CS6 lak. Sifu aku tunggu nak ajar pakai je agi. Muahahaha ! Pastu MP3 player aku. Mula-mula aku pakai youtube mini tu. Tapi korang sendiri tau kan, benda tu dah takleh nak pakai. Aku punya aritu dah tak leh main lagu agi dah, die cakap, player aku kecik sangat. Pulakkkkk, aritu boleh pulak. Lepas tu, aku tukar kepada SCM Player. Style wo die punya design. Lagu amik terus dari youtube. Tapi bila masuk dalam blog, blog jadi berat ! Tunggu nak loading agi lambat. Sebab tu tak banyak bloggers yang pakai scm player. Tu lah aku tukar pakai mini mp3 player neh. Comel kan ? Yang ni blogskin version. Sebab aku pakai blogskins kan, pakej ! hehe. Aku tak ingat aku ikut tuto mana. Sorry ya'll ! 

Lepas tu, aku ade add satu g box untuk Wishlist. Dah lama dah aku nak buat tapi aku tak reti. Aku ingat nak wat wishlist yang biase jer. Tapi, memandangkan blog aku neh warna pink, nampak cam gegurl sangat. So aku decide buat wishlist yang mini. Benda ni aku dah zoom sikit untuk korang tengok, tapi yang sebenar, ia agak kecik dan MINI. Sangat comel, sesuai untuk blog yang berwarna pink :-



Kalau nak tengok lagi real, elok korang klik Others kat Navigation box tu ye :) Sonang cerito. Okay lah, aku pun dah penat edit. Dah takde idea agi dah nak blogging. Have fun ya'll.






Labels: , , , , , ,

Budak Sekolah
Thursday, May 24, 2012 • 2:50 PM • 0 comments

La la la la laaaaaa. Aku bosan tul dok kat rumah. Dahla tak keje agi neh. Duit pon tak masok, ergh. Yang lepas punyo pon nak abeh dah. Aku tak risau sangat lah pasal duit. Handphone aku tak top up pon takpe. Takde sape yang aku nak text or call. Kalu nak call pun aku pakai telefon rumah. Susah carik duit sekarang. Ada duit pun, sekelip mata aku habiskan hahahahahahahhahahaha. Aku tak boros, cuma aku habiskan duit tu untuk beli makanan.Hahahaha ! ARGH ! Seriously aku bosan dok rumah. Aku nak kene masak, kemas rumah, sidai pakaian, sapu menyapuuuuu menyampah ! Haktuih ! Sampai bila aku nak buat keje ni semua ? Aku nak sambung study, lepas tu grad, lepas tu kalau boleh, aku nak sambung lagi sampai degree, kalau boleh lagiiiii, aku nak studyyyyyyyyyy je sampai aku mati. InshaAllah. Pulakk dah kan ? Nak keje yang elok, boleh tolong mak abah aku lepas ni. Asyik-2 dorang jer yang tolong anak-2 kan, aku nak gak tolong dorang. Dulu, kalu aku tak masok PLKN, aku tak fikir semua ni kot. Lepas aku PLKN, aku boleh fikir pulak semua ni. Haha ! 

Aritu, aku bukak facebook, aku tengok gambar bebudak sekolah you !!! Aku ada benda nak kasi tau kat korang. Budak-2 yang masih di alam persekolahan tu, takyah la fikir nak kapel-2 ne. Tak elok. Betul, akak tak tipu. Masa akak study dulu, mana de kapel-2 ne. Maklumlah, akak kapel ngan study. Kuang3. Kene tipu. Kapel tu boleh, tapi jaga-2 lah sikit, awak tu study agi, takyah nak menunjuk-2 kat orang yang awak tu ada buah hati, Satu lagi hal, kalau pergi sekolah tu, takyah touch-up macam mak nyah. Benci akak nengok, yang mak nyah tu, biar lah mak nyah, dorang dah abis study, akak maksud kan korang yang masih sekolah tu. Aku ade lah gak nengok bebudak sekolah kat sini, lebih-2 upper 6. Ya Allah ! Pakai eye liner tebal soploh inci der. Blusher merah mengalahkan opera cina. Lipstick/Lip balm yang menyilaukan mata, kalah Angelina Jolie kauuu hahahahahahh ! Cikgu tak ambil tindakan pulak !? Kalau zaman aku dulu, dah kene tonyoh ngan arang kot. Korang pergi sekolah ke, nak pergi Prom neh ? Agak-2 la sikit. Watpe nak pakai mekap pergi sekolah, lepas sekolah kan boleh pakai. Takyah gedik sangat boleh tak ? Orang lain menyampah nengok kau tau tak ? Cakap pasal fashion. Tudung budah sekolah. Macam tak cukup kain, lepas tu, lilit-lilit. Mak aiii ! Fashion ke dik oi !? Study dulu barulah fashion-memashion neh. Akak and akak-2 yang lain menyampah tengok adik. Takyah tunjuk gangster ye, kang akak lempang baru padan mukeng. Seriously dek, tapak tangan ad tubuh akak dua atau tiga kali ganda daripada adik tau. Akak-akak tak suke nengok yer. Lepas tu, kain sekolah tu dah elok panjang tutup semua, takyah lah nak selak-2 nak angkat-2 masa jalan tuh. Takde sape nak hidu bau kangkang adek tuh. Boleh pengsan akak tau !? Takde makna nye seksi, seksa ade lah akak nengok. Kalu study seksi takpe gak, kembang hidung sampai pecah pun takpe. Kan kan kan ? Beg sekolah lagi. Fuhhh, study bawak buku pegi sekolah, adek tu akak nengok, nipis semacam je beg sekolah. Beg sekolah tak macam beg sekolah pulak tu, macam purse akak yang kering tu ade lah. Kecik gile kau beg die. Boleh pulak pakai handbag pegi sekolah. Kalau aku jadi cikgu kat sekolah tu, memang aku baling kat sungai ar beg die tu. Pergi sekolah bawak ape dek beg cemtu ? Buku letak kat mana ? dah scan dalam kepala eh, ade memory ke ? Berapa gig eh ? Ohh, buku teks letak bawah meja. Kang hilang sape nak tanggung ? Nak salahkan sape ? Kat rumah tak wat homework ke kalu semua buku teks simpan bawah meja. Ohhhh, kalau datang sekolah bawak beg kecik, swag... Asal tak pakai baju kecik je datang sekolah, swag kan ?? Bodoh tul lah. Bangang banyak. Entahlah, budak-2 zaman sekarang ne, dorang tak peduli semua tu. Sesetengah cikgu pun tak ambil tindakan. Apesal ek ? Maju sangat dah ke ? 


Labels: , , , , , , , , ,

Semoga Berbahagia
Wednesday, May 16, 2012 • 3:51 PM • 0 comments





Hello you all ! Hahaha, lama nya dah tak berblogging. Sampai YouTube player dah tak leh transparent ag pon aku tak sedar. Aku takde nak cite ape-ape pon. Saje je nak blogging. Dah lama tak blogging kan, tak salah lah aku nak blogging balek. Oke, kalau korang nak tau, aku naik fed up dengan Facebook aku. Dulu aku fed up dengan satu account. La ni, aku fed up dengan dua-dua account aku tuh. Tak tau la pesal. Maybe aku memang dah serik dengan facebook yang semakin memboringkan & memeningkan kepala. Elok lagi aku main Twitter. Peramah, lagi pon diorang sporting eh !! Tak macam kat facebook tu. Semua nak tekan "Like". Ditanyak soalan pun Like gak. Aku cakap "Jangan Like status ini" pon diorang Like gak. Tak paham lah aku. That's why aku lebih suka jalan-jalan tegur orang kat Twitter. Mesti ade respon wo ! Kalau yang takde respon tu maybe standard diorang bkn mcm kite-kite kot. Lagipun kat Twitter ramai Artis. Tu lah pasal nak kena hati-hati kalau tegur diorang. Tegur elok-elok ye, kang makan pelempang pulak ! Hahahahah !!

Oh ye, kelmarin aku & Makcik aku keluar jenjalan. Lagipun die ajak aku carikan hadiah untuk Hari Guru. So, die ajak aku pegi tempat keja aku yang dedolu, kat OneStop. Takde tempat lain agi dah nak g. Masa g kat sana, biasa lah kawan lama banyak. Ade sorang kawan aku panggil die Gabriela. Tapi die ni jantan. Nama betol die Gabriel jer. Aku saje kacau die. Die ni suke sangat menyampaikan berita kat aku. Lebih-lebih lagi pasal exbf aku yang keje kat Fair Price tu. Allah, kalau boleh aku taknak amik tau pasal mamat tu. Aku dah serik dengar nama die, apatah lagi nak nengok muke die. Aku dah lama maafkan mamat tu. Tapi, tak bermakna aku nak kawan dengan die balek. Aku tak suka ! Aku takkan jilat benda yang aku ludah. Eyucks ! Tu lah, Gab cakap kat aku camni :

Gab : "Noe, kau tau tak story Jos?"
Aku : "Story Joshua ? Apesal ?"
Gab : "Kau tau ke die dah buntingkan anak orang ?"
Aku : (terkejut) "Ai, die dah kawen ke?"
Gab : "Dah, aritu die ade jemput aku & pauline & Tam, tapi kitorang tak leh datang sebab kitorang keje."
Ana : "Elok lah tu, tak lah die menggatal lagi ngan betina lain, jaga lah bini & anak die pasni."
Aku : (gelak tengok ana) "Laaa, kau ni Gab. Die dah kawen, tak salah la nak buntingkan anak orang. Apelahhh."
Gab : "Tapi, die buntingkan sebelum kawen."
Aku : "Minah mane tu ? Minah Shrek yang aritu ke ?"
Gab : (gelak besar) "Gile kau ! Tak, ngan minah yang sama keje ngan die kat FP tu."


Aku sebenarnye taknak dengar citer tu, tapi disebabkan die dah cite, ape lagi kan ?? ahhaha.. YOLO !! Lepas tu, aku takleh sambong cerita. Ahahah ! Agak peribadi untuk aku ceritakan kat sini. Huahahah !! Dahtu, aku ngan Ana tunggu diorang balut hadiah tu, kitorang jalan-jalan kat dalam kedai tu, Al-maklum lah, dah lama tak keje kat situ, rindu pulak !! Kah kah kah ! yeke rindu !? Lepas je abis semua balut bayar, kitorang pun chow. Lepas tu, singgah pulak kat OneStop satu lagi. Jumpa kakak sorang lagi, kakak tu dah lama keje situ. Kakak tu baik, so aku & ana pun lepak kat sana kejap. Tanye ape cite best lepas kitorang brenti. Fuh, bila dengar cerita akak, sedih pulak aku ! Hahaha ! Ye lah, jadi mangsa buli Supervisor kat situ. Tak paham aku ngan Supervisor tu. Aku brenti keje dulu sebab minah S'visor tu lah ! Tiba-tiba die moody ngan aku. Tah pape tak tegur aku 4 hari. Aku pun bengang lah ! Malas nak sakitkan hati orang, aku brenti lah ! Biar puas hati die ! Ambek kau ! Kan sekarang susah nak carik pkerja lagi ! Padan muke kau ! Jahatnye saye. Kalau orang dah jahat kat kite, kite jahat kat die balik ! Aku takleh simpan dendam neh !!!!!!! Hahhaha. Ha ! Satu lagi hal. Aku tak suka kalau barang yang aku kasi, orang kasi balek. Oke, aku tak kisah. Just jangan nak cakap aku burok siku pulak ! Aku tak pernah nak mintak balik benda tu, tapi kalau kau dah bagi balik, Time kaceh bebanyak. Hahaha !! Kau nak aku maafkan kau ? Aku dah lama maafkan kau. Baru ingat nak tegur kau. Tapi bila benda tu datang balek kat aku. Wah ! Orang ni tak ikhlas lah selama ni. Alhamdulillah. Banyak nye belang kau yer. Amboi amboi amboi. Takpe-takpe. Tukar prinsip. Aku dah maafkan kau, tapi jangan ingat aku nak tegur kau yer.. Kalau kau tegur aku, inshaAllah aku tegur balek kalau aku nak :)

Doa saya untuk anda, Semoga berbahagia disisi yang tercinta & tersayang. Umuah !

p/s : need a boost ? Fuck off :)



Labels: , , , , ,


OLDNEW
Disclaimer
Precaution Steps


Your IP Address has been detected
BEWARE NOT TO COPY ANYTHING FROM HERE
Currently :  Flower[s] Visiting

KEEP CALM & LISTEN TO THIS

SHOUTBOX
Link Exchange Are Open



Exchange Link open
No "Follow You, Follow back"
Harsh Words Are not Allowed


FIND ME
My sites

Instagram




CREDITS
Thank You So Much

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Edited: ME !

Only God Can Judge Us